Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Breda vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Breda? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om je woning koel te houden. In veel situaties behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan enorm veel diverse oplossing. Op dit portaal vind je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Breda en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-breda

Zonnescherm laten plaatsen in Breda

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Breda door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het scherm juist gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Breda en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De monteur levert het terrasscherm of de plissés zoals overeengekomen. Check of het product goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Breda

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Breda wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel systemen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot zo’n €2575. In onderstaande alinea bespreken we de meest geziene systemen.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €850 tot €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven variëren tussen de €425 tot €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Breda komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €225 t/m €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten liggen zo tussen de €320 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Breda.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €680 tot wel €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Breda: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten liggen tussen de €350 en €875. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €47,50 – €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Breda: heel simpel zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een prijskaartje van €62,5 tot +/- €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Breda: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen zoals o.a. aluminium, bamboe, PVC, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijsindicaties van €72,5 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, hout, pvc, stof. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Breda in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Breda zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal thema’s: het model, materiaalgebruik, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In het schema hierna bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Breda in februari 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €165
Lamellen200 x 200 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €280
Plisségordijnen100 breed€115 – €380
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Breda. In de volgende tabel bieden wij details over de populairste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, IKEA en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Deponti, Weinor, Roma, Bece en Sunway, Copaco, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Breda

Goedkope zonwering kopen in Breda? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en bedrijven in Etten-Leur, Halderberge en Rucphen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, vormen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Breda?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €550. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een basis rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €810). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, type materiaal, kleur en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Breda?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Breda. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde vakman die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het product degelijk vastzetten. Op die manier ben je zeker van ideale zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie