Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Odijk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Odijk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Ook realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal kan je aan de slag met een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Odijk en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-odijk

Zonnescherm laten plaatsen in Odijk

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Odijk via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Odijk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De specialist installeert de screens of de jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of de totale constructie correct is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Odijk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Odijk is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in velerlei designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot €2725. In de koopgids hierna bespreken we de meest verkochte types.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen schommelen tussen de €875 tot wel €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €375 tot €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Odijk is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De prijsindicaties schommelen tussen de €275 t/m €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen liggen tussen de €320 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Odijk.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen variëren tussen de €600 tot zo’n €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Odijk: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €390 en €875. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €45,00 tot €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Odijk: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €95 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met onkosten van €55 tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Odijk: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen als kunststof, PVC, bamboe, stof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een kostenplaatje van €72,5 tot wel €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. stof, pvc, bamboe, hout, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €85 en lopen op tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Odijk direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij om en nabij de €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Odijk bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €750.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het soort product, de materiaalsoort, de afmetingen en afwerking plus bediening. Hieronder delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Odijk in juli 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2075
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €140
Lamellen200 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Odijk. In de tabel hierna vind je details over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma en FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Novoferm, Toppoint, Bece, Weinor & Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi, Milano, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Bunnik

Goedkope zonwering kopen in Odijk? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Amerongen, Werkhoven en Overberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Odijk?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €220 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €750). Voordelige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raam). De totale investeringen hangen af van: het type / model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Odijk?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Odijk. Hierbij komt een gespecialiseerde montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het model op de goede manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3984

Plaats een reactie