Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bunnik vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Bunnik? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig om je woning koel te houden. Meestal creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende soorten. Via deze website delen we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook check je de geschatte kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Bunnik en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-bunnik

Zonnescherm laten plaatsen in Bunnik

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bunnik door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm degelijk vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk model het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Bunnik en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals jij dat wilt. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Bunnik

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bunnik is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 t/m €2850. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest bekende producten.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het biedt veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten schommelen tussen de €475 tot zo’n €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Bunnik is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen tussen de €350 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €360 en €1400 voor rolluiken bestellen in Bunnik.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €640 en €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Bunnik: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten variëren tussen de €350 en €975. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €50,00 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Bunnik: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €100 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een prijskaartje van €52,5 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bunnik: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel vormen en materialen als bijv. stof, bamboe, PVC, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijsindicaties van €85 tot wel €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij circa €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bunnik op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €450 en lopen op tot €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Bunnik geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende thema’s: het model, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In de volgende tabel bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bunnik in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€360 – €1400
Screenstot 4 meter breed€275 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €165
Lamellen200 x 200 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €300
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Bunnik. In het volgende blokje bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach & Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm en Milano, Copaco, Sunway, Dickson, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in regio van Bunnik

Goedkope zonwering kopen in Bunnik? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna bieden wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook montagebedrijven en showrooms in Houten, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, designs en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bunnik?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijzen bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €230 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een standaard rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €765). Alternatieve keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 per raam). De totale prijzen hangen af van: de gewenste producten, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Bunnik?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Bunnik. Er komt dan een lokale installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het model op de juiste wijze aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met een handslinger is acceptabel, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3703, 3704, 3980, 3981Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie