Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eemdijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Eemdijk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is geschikt tegen hevige zon. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit tientallen diverse combinaties. Via onze site check je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook vind je gemiddelde kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Eemdijk (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-eemdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Eemdijk

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eemdijk middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Eemdijk en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De professional hangt de screens of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Eemdijk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Eemdijk is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige toepassingen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 en €2775. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest handige systemen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Disclaimer: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen bedragen tussen de €850 tot €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Eemdijk is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven variëren tussen de €350 tot €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties variëren tussen de €360 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Eemdijk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Korte info over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €620 en €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Eemdijk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 – €800. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest interessante types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €52,50 tot €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eemdijk: eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht onkosten van €95 tot wel €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijs van €52,5 tot wel €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Eemdijk: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals PVC, hout, kunststof, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijzen van €75 tot zo’n €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, bamboe, hout, stof, kunststof. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Eemdijk inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij circa €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Eemdijk geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via een aantal thema’s: het artikel, de materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Eemdijk in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€825 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €175
Lamellen200 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Eemdijk. In het volgende blokje bekijk je uitleg over de meest bekende merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo en Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Deponti, Bece, Roma, Toppoint, Weinor en Milano, Schlappi, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Bunschoten

Goedkope zonwering kopen in Eemdijk? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook monteurs en verkopers in Hollandsche Rading, Soesterberg en Lage Vuursche.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in meerdere kleuren, dessins en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Eemdijk?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De normale prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €270 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een standaard rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Eemdijk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Eemdijk. Hierbij komt er een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten volgens de documentatie ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3754

Plaats een reactie