Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Soesterberg vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Soesterberg? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina vind je een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze geven we een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Soesterberg en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-soesterberg

Zonnescherm laten plaatsen in Soesterberg

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Soesterberg middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de gemeente. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Soesterberg en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de experts. De professional installeert het uitvalscherm of de plissés zoals gewenst. Toets of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Soesterberg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Soesterberg is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige producten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 t/m €2825. In onderstaande alinea behandelen we de meest handige toepassingen.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Disclaimer: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €900 – €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties variëren tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Soesterberg is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen liggen tussen de €375 tot zo’n €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €360 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Soesterberg.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Korte info over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen schommelen tussen de €750 tot zo’n €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Soesterberg: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen variëren tussen de €300 en €975. In de box hieronder bespreken we de meest interessante producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €45,00 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Soesterberg: eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een prijskaartje van €110 tot zo’n €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijs van €65 tot zo’n €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Soesterberg: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, stof, PVC, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan kosten van €82,5 tot +/- €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, stof, bamboe, kunststof. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Soesterberg professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Soesterberg zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €87,5 en lopen op tot €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, valraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal opties: het model, het gewenste materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Soesterberg in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €150
Lamellen100 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Soesterberg. Hieronder bespreken we uitleg over de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei & Bol.com, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Toppoint, Weinor, Deponti, Roma, Husol, Novoferm en Copaco, Lumenguard, Sunway, Swela, Milano, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Soest

Goedkope zonwering kopen in Soesterberg? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook monteurs en verkooppunten in Lage Vuursche, Kootwijkerbroek en Bunschoten-Spakenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de meest ideale zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Soesterberg?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard investeringen bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €800). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €115 per raampartij). De totale tarieven hangen af van: het model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het soort materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Soesterberg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Soesterberg. Er komt dan een lokale montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem volgens de documentatie ophangen. Zo geniet je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3769

Plaats een reactie