Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zoelen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Zoelen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Zoelen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-zoelen

Zonnescherm laten plaatsen in Zoelen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zoelen door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat alles goed vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zoelen en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De professional plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zoelen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zoelen is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 en €2925. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest handige producten.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Belangrijk: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten komen uit tussen de €875 en €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 en €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Zoelen is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €400 tot zo’n €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven bedragen tussen de €270 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Zoelen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van de woning. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten liggen tussen de €700 t/m €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zoelen: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €350 tot €850. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €52,50 tot €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zoelen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie kosten van €100 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een prijskaartje van €65 tot wel €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Zoelen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Leveranciers bieden gigantisch veel vormen en materialen zoals o.a. kunststof, bamboe, hout, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijskaartje van €77,5 tot zo’n €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, kunststof, bamboe, pvc, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zoelen inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zoelen zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €72,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere aspecten: het soort systeem, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In de tabel hieronder tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zoelen in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€255 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1200
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €165
Lamellen150 x 100 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zoelen. Hieronder bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, IKEA & Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Deponti, Toppoint, Husol, Bece & Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Milano, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Buren

Goedkope zonwering kopen in Zoelen? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en showrooms in t Goy, Kapel Avezaath en Schalkwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zoelen?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €200 per raam. Bij een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €750). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, vormen / kleuren en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zoelen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Zoelen. Er komt dan een gediplomeerde vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de vakman de producten op de juiste manier installeren. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4010, 4011

Plaats een reactie