Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buren vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Buren? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om je woning koel te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse oplossing. Op dit portaal bieden we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop delen we de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Buren en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-buren

Zonnescherm laten plaatsen in Buren

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Buren door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel goed aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Buren en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Buren

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Buren is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en groottes. De kosten variëren tussen de €300 tot zo’n €2800. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest verkochte keuzes.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties bedragen tussen de €800 t/m €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen zo tussen de €450 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Buren is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen liggen tussen de €275 t/m €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €340 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Buren.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven liggen tussen de €630 – €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Buren: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten variëren tussen de €350 en €900. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €60,00 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buren: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een luxe en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan kosten van €90 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Buren: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen als bijvoorbeeld PVC, stof, bamboe, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijskaartje van €80 tot zo’n €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals pvc, stof, hout, kunststof, bamboe. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Buren met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Buren zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten vanaf €85 en lopen op tot €600.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: het artikel, de materiaalkeuze, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Buren in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1450
Screenstot 400 cm breed€290 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €170
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Buren. In de volgende tabel tref je een toelichting op de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Karwei, Gamma & Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Roma, Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Buren

Goedkope zonwering kopen in Buren? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook installateurs en bedrijven in Neder-Betuwe, Houten en Bunnik.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest bestelde soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in verschillende kleuren, dessins en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Buren?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijzen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Screens €210 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een basis rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: type systeem, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Buren?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Buren. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige professional die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de montagepartner het zonnescherm degelijk aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4116, 4117Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie