Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Akersloot vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Akersloot? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende soorten. Op deze pagina delen we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens bekijk je een kostenindicatie en namen van diverse zonwering specialisten in Akersloot en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-akersloot

Zonnescherm laten plaatsen in Akersloot

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Akersloot middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem degelijk bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Akersloot en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De installateur levert het zonneschermen of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het netjes is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Akersloot

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Akersloot is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 – €2550. In het volgende gedeelte beoordelen we de beste modellen.

Advies over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven liggen tussen de €825 en €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen schommelen tussen de €350 tot wel €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Akersloot is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten bedragen tussen de €225 tot €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €370 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Akersloot.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Korte info over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan de sfeer van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen zo tussen de €610 – €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Akersloot: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten komen uit tussen de €310 en €950. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in veel soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen allerlei soorten zoals transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €50,00 – €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Akersloot: heel simpel zelf te monteren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een knusse en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €95 tot wel €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €60 tot zo’n €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Akersloot: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen zoals bijvoorbeeld stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie prijzen van €82,5 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, kunststof, pvc, aluminium, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Akersloot in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Akersloot zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het type product, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Akersloot in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2325
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1350
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €175
Lamellen200 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Akersloot. In de tabel hieronder tonen wij details over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Hubo en Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Novoferm, Deponti, Roma, Husol, Toppoint, Weinor & Lumenguard, Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Castricum

Goedkope zonwering kopen in Akersloot? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installatiepartners en bedrijven in Schoorl, Egmond aan Zee en Groet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Akersloot?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €240 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €785). Betaalbare soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, designs en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Akersloot?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Akersloot. Hierbij komt er een ervaren monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het zonnescherm op de juiste manier installeren. Op die manier ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met stang of band is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1920, 1921

Plaats een reactie