Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering de Woude vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in de Woude? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om zonnestralen te weren. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben immens veel diverse oplossing. Via onze site verstrekken we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze doorzoek je de huidige tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in de Woude en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-de-woude

Zonnescherm laten plaatsen in de Woude

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in de Woude middels een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en praktische oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit de Woude en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De professional installeert het uitvalscherm of de plissés op de gewenste manier. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in de Woude

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering de Woude wordt gekocht door mensen om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot €2600. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €925 tot €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in de Woude is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 tot €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen zo tussen de €310 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in de Woude.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Praktische markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven liggen zo tussen de €640 t/m €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie de Woude: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €300 en €800. In deze koopgids leggen we alles uit over de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, moeiteloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €52,50 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in de Woude: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en landelijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht tarieven van €100 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijs van €52,5 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën de Woude: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen zoals PVC, aluminium, bamboe, stof, hout. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijsindicaties van €70 tot wel €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, hout, kunststof, aluminium, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en matchen goed met een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in de Woude voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten beginnen bij €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in de Woude zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, rolhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Te monteren op: draairaam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden gecalculeerd via diverse opties: het type product, het soort materiaal, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in de Woude in maart 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €165
Lamellen180 x 180 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in de Woude. In het volgende schema tref je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, IKEA en Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti en Swela, Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Castricum

Goedkope zonwering kopen in de Woude? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en winkels in West-Graftdijk, Zaandam en Oost-Graftdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de beste soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw huis hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in de Woude?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €270 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een normaal rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €785). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, type materiaal, kleur en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in de Woude?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in de Woude. Dan komt er een gespecialiseerde expert die de raampartij opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product juist installeren. Op die manier geniet je van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1489

Plaats een reactie