Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zaandam vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Zaandam? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke systemen. Op dit portaal bieden we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens verstrekken we de geschatte kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Zaandam en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-zaandam

Zonnescherm laten plaatsen in Zaandam

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zaandam door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat de installatie fatsoenlijk opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zaandam en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De installateur levert het uitvalscherm of de lamellen zoals gewenst. Controleer of het product goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zaandam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Zaandam is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 – €2675. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire systemen.

Bestellen van terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Advies: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen schommelen tussen de €900 tot zo’n €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €400 tot zo’n €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Zaandam is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten komen uit tussen de €300 tot €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten komen uit tussen de €300 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Zaandam.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

De beste markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden de uitstraling van de woning. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten liggen tussen de €680 tot wel €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zaandam: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €350 tot €825. In het stukje hieronder beoordelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, makkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in veel kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €62,50 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zaandam: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht onkosten van €105 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een tarief van €52,5 tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Zaandam: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. In het assortiment zitten diverse systemen en materialen als onder andere kunststof, hout, bamboe, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijs van €80 tot +/- €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. kunststof, stof, hout, pvc, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Zaandam professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij gemiddeld €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zaandam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse onderdelen: het type product, type materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In de volgende tabel vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zaandam in april 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1550
Screenstot 400 cm breed€285 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €145
Lamellen100 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zaandam. In het volgende blokje bekijk je details over de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis, Hubo en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Weinor, Novoferm & Copaco, Schlappi, Sunway, Milano, Dickson, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Zaanstad

Goedkope zonwering kopen in Zaandam? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bekijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Oost-Graftdijk, Wormerveer en Starnmeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zaandam?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €200 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €755). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Zaandam?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Zaandam. Hierbij komt een deskundige installateur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de producten degelijk vastzetten. Op die manier geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509

Plaats een reactie