Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering West-Graftdijk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in West-Graftdijk? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn bijzonder veel diverse oplossing. Op dit portaal verstrekken we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop vind je een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in West-Graftdijk en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-west-graftdijk

Zonnescherm laten plaatsen in West-Graftdijk

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in West-Graftdijk via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de goede manier aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit West-Graftdijk en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De monteur installeert het zonneschermen of de jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in West-Graftdijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering West-Graftdijk is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot wel €2950. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest handige toepassingen.

Handige terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Tip: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties komen uit tussen de €850 tot €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €475 tot wel €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in West-Graftdijk biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten komen uit tussen de €225 en €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen bedragen tussen de €260 en €1375 voor rolluiken bestellen in West-Graftdijk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het pand. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen variëren tussen de €640 t/m €1750.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie West-Graftdijk: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €370 en €875. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals verduisterende, transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €45,00 tot €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in West-Graftdijk: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en brocante uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €115 tot zo’n €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €55 tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën West-Graftdijk: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld hout, aluminium, stof, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijskaartje van €85 tot +/- €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, kunststof, pvc, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij om en nabij de €65 en kunnen oplopen tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in West-Graftdijk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €460 en lopen op tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in West-Graftdijk zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het type systeem, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het schema hierna delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in West-Graftdijk in mei 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€850 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €170
Lamellen200 x 180 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €330
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in West-Graftdijk. In de onderstaande tabel delen we informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Husol, Deponti, Roma, Bece, Novoferm en Milano, Swela, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in West-Graftdijk? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vergelijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en verkooppunten in De Rijp, Oost-Graftdijk en Graft.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, designs en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in West-Graftdijk?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je al snel €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een basis rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Budget producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleur en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in West-Graftdijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in West-Graftdijk. Er komt dan een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Vervolgens kan de expert de producten op de juiste wijze monteren. Zo heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1486

Plaats een reactie