Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Benneveld vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Benneveld? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel diverse oplossing. Op deze pagina verstrekken we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast verstrekken we een indicatie van de kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Benneveld en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-benneveld

Zonnescherm laten plaatsen in Benneveld

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Benneveld door een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie goed vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en leukste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Benneveld en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De installateur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Benneveld

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Benneveld is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €2775. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire systemen.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen komen uit tussen de €825 tot €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen bedragen tussen de €350 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Benneveld is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten schommelen tussen de €325 en €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten liggen zo tussen de €260 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Benneveld.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op het karakter van van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €740 tot €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Benneveld: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven schommelen tussen de €340 – €925. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in veel dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei soorten zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €60,00 – €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Benneveld: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijs van €90 oplopend tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op kosten van €50 tot wel €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Benneveld: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen als o.a. stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijskaartje van €80 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van kunststof, aluminium, bamboe, hout, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Benneveld voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten vanaf €420 en kunnen oplopen tot €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Benneveld zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, hordeur, plissé hor, rolhor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Te monteren op: tuimelraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse zaken: het model, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het overzicht hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Benneveld in juni 2024.

Model zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2175
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Benneveld. Hieronder verstrekken we details over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Roma, Toppoint, Husol, Weinor, Bece en Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Benneveld? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Wezuperbrug, Eeserveen en Aalden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, prints en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Benneveld?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €275 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €785). Overige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €115 per raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: het product, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Benneveld?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Benneveld. Hierbij komt een lokale professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het zonnescherm op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7856

Plaats een reactie