Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Coevorden vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Coevorden? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €72,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Ook biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke producten. Op dit platform check je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook geven we de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Coevorden (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-coevorden

Zonnescherm laten plaatsen in Coevorden

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Coevorden middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel goed opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Coevorden en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals overeengekomen. Check of het netjes is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Coevorden

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Coevorden is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €275 en €2800. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de beste oplossingen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het zonnescherm kan vies worden door regen. De totale investeringen bedragen tussen de €850 en €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €450 tot €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Coevorden biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €350 – €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €340 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Coevorden.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven bedragen tussen de €670 tot wel €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Coevorden: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen komen uit tussen de €370 tot €900. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €55,00 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Coevorden: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €95 tot wel €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht kosten van €50 tot wel €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Coevorden: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen als kunststof, stof, PVC, bamboe, aluminium. Door de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan prijsindicaties van €65 oplopend tot €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, hout, aluminium, stof. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Coevorden professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten bij om en nabij de €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Coevorden bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van meerdere thema’s: het type product, type materiaal, het formaat en de bediening. In de tabel hieronder tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Coevorden in mei 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €155
Lamellen150 x 100 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Coevorden. In het overzicht hierna vind je een aanvulling op de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach en Wehkamp, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Bece, Toppoint, Deponti, Novoferm, Weinor en Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway, Copaco, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Coevorden? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bekijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook monteurs en shops in Hardenberg, Dalfsen en Twenterand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Coevorden?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €220 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een standaard rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 per raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, designs en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Coevorden?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Coevorden. Hierbij komt er een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product op de juiste wijze bevestigen. Met deze klusservice geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7740, 7741, 7742Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie