Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Holsloot vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Holsloot? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina kan je aan de slag met een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast geven we een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Holsloot en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-holsloot

Zonnescherm laten plaatsen in Holsloot

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Holsloot middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel degelijk geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Holsloot en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De specialist hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals afgesproken. Controleer of alles juist is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Holsloot

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Holsloot werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse artikelen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot wel €2600. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest moderne modellen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Tip: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven liggen zo tussen de €925 t/m €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 t/m €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Holsloot is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €250 tot €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €260 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Holsloot.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte tarieven liggen tussen de €740 t/m €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Holsloot: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten bedragen tussen de €390 tot €850. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei types zoals dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €52,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Holsloot: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €100 tot wel €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een kostenplaatje van €55 tot +/- €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Holsloot: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel modellen en materialen zoals onder andere bamboe, hout, stof, aluminium, kunststof. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een tarief van €77,5 tot zo’n €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, stof, kunststof, hout, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Holsloot professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij €440 en lopen op tot €960.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Holsloot geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via meerdere onderdelen: het type model, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Holsloot in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€245 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €170
Lamellen250 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €300
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Holsloot. In het overzicht hierna delen we een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo & Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Toppoint, Novoferm, Husol, Roma, Deponti & Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Holsloot? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bekijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal kom je ook in contact met montagepartners en verkooppunten in Diphoorn, Noord-Sleen en Erm.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Holsloot?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €240 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een basis rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €765). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, kleur en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Holsloot?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Holsloot. Hierbij komt een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem vakkundig monteren. Dankzij deze service profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7845

Plaats een reactie