Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Budel-Dorplein vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Budel-Dorplein? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om je woning koel te houden. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site check je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Budel-Dorplein en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-budel-dorplein

Zonnescherm laten plaatsen in Budel-Dorplein

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Budel-Dorplein door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Budel-Dorplein en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur plaatst het terrasscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Budel-Dorplein

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Budel-Dorplein wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 en €2725. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire modellen.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Belangrijk: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €900 tot €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen bedragen tussen de €475 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Budel-Dorplein is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties variëren tussen de €375 en €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen bedragen tussen de €350 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Budel-Dorplein.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woningen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €620 tot €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Budel-Dorplein: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €330 tot €825. In de box hieronder bespreken we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te bevestigen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €52,50 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Budel-Dorplein: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot wel €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijsindicaties van €50 tot +/- €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Budel-Dorplein: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen zoals o.a. stof, hout, aluminium, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een tarief van €77,5 tot wel €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €70 en kunnen oplopen tot €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Budel-Dorplein inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij gemiddeld €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Budel-Dorplein bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €87,5 en lopen op tot €600.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal opties: het soort product, de materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. Hieronder vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Budel-Dorplein in juni 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €150
Lamellen100 x 50 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Budel-Dorplein. In de volgende tabel tonen wij een toelichting op de meest gekozen merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei & Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Overweeg ook: Deponti, Weinor, Toppoint, Bece, Roma, Husol en Swela, Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Cranendonck

Goedkope zonwering kopen in Budel-Dorplein? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook leveranciers en showrooms in Wessem, Maarheeze en Budel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in verschillende kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Budel-Dorplein?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De standaard tarieven bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €265 per raam. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een normaal rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: type systeem, de maximale lengte, bediening, materiaaltypes, motiefjes en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Budel-Dorplein?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Budel-Dorplein. In dat geval komt in ervaren expert die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het product vakkundig vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6024

Plaats een reactie