Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maarheeze vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Maarheeze? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn tientallen afzonderlijke modellen. Op dit portaal bieden we een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bekijk je een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Maarheeze en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-maarheeze

Zonnescherm laten plaatsen in Maarheeze

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Maarheeze door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles degelijk bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Maarheeze en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de specialisten. De professional monteert het uitvalscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Maarheeze

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Maarheeze werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel artikelen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en formaten. De kosten variëren tussen de €500 en €2700. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische oplossingen.

Bestellen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Let op: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten komen uit tussen de €925 – €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen komen uit tussen de €450 tot €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Maarheeze is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen tussen de €225 tot €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €290 en €1200 voor rolluiken bestellen in Maarheeze.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €710 tot wel €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Maarheeze: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen tussen de €350 – €875. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende types zoals dakraam, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €45,00 tot €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Maarheeze: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijzen van €95 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 tot zo’n €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Maarheeze: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Leveranciers bieden gigantisch veel soorten en materialen als onder andere PVC, stof, bamboe, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met kosten van €80 tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, stof, bamboe, pvc, aluminium. Ideaal voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Maarheeze voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Maarheeze zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: het soort model, materiaalgebruik, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Maarheeze in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€875 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €160
Lamellen180 x 180 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €380
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Maarheeze. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, IKEA, Karwei & Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Deponti, Novoferm, Toppoint, Roma, Weinor & Schlappi, Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Cranendonck

Goedkope zonwering kopen in Maarheeze? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder tonen wij bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook fabrikanten en showrooms in Budel, Soerendonk en Budel-Schoot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Maarheeze?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte investeringen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €285 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een basis rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de gewenste afmeting, bediening, materiaaltypes, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Maarheeze?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Maarheeze. Dan komt er een lokale professional die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het systeem goed aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van correct werkende zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6026

Plaats een reactie