Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Cranendonck vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Cranendonck? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel gevallen win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende systemen. Via onze site vind je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze doorzoek je de huidige tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Cranendonck en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-cranendonck

Zonnescherm laten plaatsen in Cranendonck

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Cranendonck via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product juist aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en innovatiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Cranendonck en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De monteur levert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Cranendonck

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Cranendonck is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot zo’n €2575. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest handige systemen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €925 en €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven liggen zo tussen de €450 en €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Cranendonck biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven schommelen tussen de €400 en €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties variëren tussen de €260 – €1450 voor rolluiken bestellen in Cranendonck.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van huizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €640 tot €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Cranendonck: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €340 – €875. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te bevestigen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en een duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €55,00 tot €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Cranendonck: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijs van €90 tot +/- €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Cranendonck: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen als o.a. PVC, hout, bamboe, stof, kunststof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan tarieven van €72,5 tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, pvc, stof, kunststof, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Cranendonck professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Cranendonck geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het type product, de materiaaltypes, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de volgende tabel verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Cranendonck in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1475
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €145
Lamellen200 x 250 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Cranendonck. In de volgende tabel bekijk je details over de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Bece, Weinor, Roma, Husol, Novoferm, Deponti en Schlappi, Milano, Swela, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Cranendonck

Goedkope zonwering kopen in Cranendonck? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Nederweert, Peel en Maas en Horst aan de Maas.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de mooiste zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Cranendonck?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €265 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €790). Budget opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Cranendonck?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Cranendonck. Hierbij komt er een ervaren installateur die ieder kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model vakkundig ophangen. Dankzij deze service profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6020, 6021Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie