Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Soerendonk vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Soerendonk? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina delen we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Soerendonk en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-soerendonk

Zonnescherm laten plaatsen in Soerendonk

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Soerendonk middels een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type product past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Soerendonk en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De monteur hangt het knikarmscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Soerendonk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Soerendonk is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €425 t/m €2875. In het volgende gedeelte behandelen we de meest bekende systemen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €825 – €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten komen uit tussen de €450 tot €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Soerendonk is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten variëren tussen de €275 tot €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen bedragen tussen de €320 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Soerendonk.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het gebouw. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven komen uit tussen de €600 tot €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Soerendonk: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten bedragen tussen de €320 tot €850. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €52,50 tot €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Soerendonk: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en unieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €95 tot zo’n €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een prijskaartje van €57,5 oplopend tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Soerendonk: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel soorten en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, bamboe, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €70 tot €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Perfect voor lange / grote ramen en bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten vanaf €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Soerendonk in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Soerendonk zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, rolhor, inzethor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij €77,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het model, type materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Soerendonk in juni 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1600
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €340
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Soerendonk. In de tabel hieronder vind je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei & Kwantum, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Toppoint, Deponti, Bece, Weinor, Husol, Roma en Dickson, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Cranendonck

Goedkope zonwering kopen in Soerendonk? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder vind je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook leveranciers en showrooms in Budel-Schoot, Gastel en Budel-Dorplein.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, prints en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Soerendonk?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De actuele investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €220 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €780). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Soerendonk?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Soerendonk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product op de goede manier ophangen. Zo ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6027

Plaats een reactie