Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Legemeer vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Legemeer? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Soms behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je immens veel verschillende systemen. Op dit platform verstrekken we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Legemeer en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-legemeer

Zonnescherm laten plaatsen in Legemeer

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Legemeer door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat alles op de goede manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk model aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en praktische keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Legemeer en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. Het installatiebedrijf levert de screens of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Legemeer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Legemeer is geschikt om je woning wat te verkoelen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende toepassingen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 – €2500. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest handige toepassingen.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven liggen zo tussen de €875 en €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven variëren tussen de €375 t/m €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Legemeer biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €325 t/m €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten variëren tussen de €330 en €1425 voor rolluiken bestellen in Legemeer.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van gebouwen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €660 t/m €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Legemeer: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties komen uit tussen de €320 en €800. In deze koopgids bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te monteren, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €62,50 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Legemeer: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijskaartje van €110 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een tarief van €55 tot +/- €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Legemeer: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen als onder andere aluminium, stof, kunststof, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op onkosten van €70 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, pvc, stof, hout, kunststof. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Legemeer op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €470 en kunnen oplopen tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Legemeer zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal factoren: het soort model, materiaaltypes, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Legemeer in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2075
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1450
Screenstot 4 meter breed€270 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €160
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Legemeer. In het schema hierna vind je details over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis & Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti en Copaco, Dickson, Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Legemeer? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en bedrijven in Teroele, Dijken en Langweer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Legemeer?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €280 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een instap-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €815). Voordelige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Legemeer?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Legemeer. Er komt dan een ervaren professional die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het systeem fatsoenlijk monteren. Zo heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8527

Plaats een reactie