Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Fryske Marren vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in De Fryske Marren? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse modellen. Via onze site verstrekken we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in De Fryske Marren en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-de-fryske-marren

Zonnescherm laten plaatsen in De Fryske Marren

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in De Fryske Marren middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles goed opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Fryske Marren en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De vakman plaatst het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in De Fryske Marren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Fryske Marren is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige producten zoals het rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €475 en €2525. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne toepassingen.

Waarom kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Noemenswaardig: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €850 en €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €325 tot wel €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in De Fryske Marren is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen komen uit tussen de €375 – €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen variëren tussen de €370 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in De Fryske Marren.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van de woning. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 tot zo’n €1925.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie De Fryske Marren: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €300 – €850. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in tientallen prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €47,50 – €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Fryske Marren: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €115 tot zo’n €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijzen van €65 tot €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën De Fryske Marren: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse vormen en materialen als o.a. kunststof, bamboe, hout, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een kostenplaatje van €80 tot wel €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van stof, bamboe, pvc, kunststof, hout. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten vanaf €80 en lopen op tot €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in De Fryske Marren op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij circa €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in De Fryske Marren zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: de productcategorie, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het overzicht hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Fryske Marren in mei 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €140
Lamellen200 x 250 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in De Fryske Marren. In de volgende tabel delen we details over de meest verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint en Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in De Fryske Marren? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform bekijk je ook installatiepartners en showrooms in Súdwest-Fryslân, Heerenveen en Ooststellingwerf.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in De Fryske Marren?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte investeringen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €280 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een basis rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €805). Overige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €100 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: het product, het formaat, soort bediening, de materiaaltypes, designs en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in De Fryske Marren?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in De Fryske Marren. Er komt dan een deskundige vakman die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het model op de juiste wijze installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8560, 8561Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie