Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Terherne vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Terherne? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Vaak win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform delen we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens check je gemiddelde tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Terherne en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-terherne

Zonnescherm laten plaatsen in Terherne

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Terherne door een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Terherne en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional plaatst het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Terherne

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Terherne is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2950. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest gekozen toepassingen.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Let op: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €925 tot zo’n €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten variëren tussen de €300 tot wel €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Terherne is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €200 – €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €330 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Terherne.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten bedragen tussen de €600 – €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Terherne: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen schommelen tussen de €350 tot €850. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel aan te brengen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals transparante, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €47,50 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Terherne: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen geven een speelse en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €100 tot +/- €300.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met onkosten van €52,5 tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Terherne: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen als stof, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een tarief van €77,5 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Terherne voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij zo’n €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Terherne zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, voorzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij €87,5 en kunnen oplopen tot €650.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse factoren: het soort product, materiaalgebruik, het formaat en de manier van bedienen. In de tabel hieronder vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Terherne in juni 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2175
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €155
Lamellen200 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Terherne. In de onderstaande tabel bieden wij informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis en Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Roma, Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti en Swela, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Terherne? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? Hierna bekijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook leveranciers en verkooppunten in Nijeholtwolde, Aldeboarn en Slijkenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Terherne?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde tarieven helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €255 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een standaard rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €805). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Terherne?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Terherne. In die situaties komt een deskundige professional die de raampartij inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het model volgens de documentatie vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8493

Plaats een reactie