Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Terkaple vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Terkaple? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed tegen hevige zon. Soms creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke oplossing. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook geven we de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Terkaple en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-terkaple

Zonnescherm laten plaatsen in Terkaple

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Terkaple via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Terkaple en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur levert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Terkaple

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Terkaple werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in velerlei designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €275 – €2550. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest moderne types.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten liggen zo tussen de €825 en €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het biedt veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 tot €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Terkaple is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten bedragen tussen de €280 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Terkaple.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten variëren tussen de €640 – €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Terkaple: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten bedragen tussen de €370 tot €825. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals dakraam, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €55,00 en €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Terkaple: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een speelse en rustieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €95 oplopend tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een prijs van €50 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Terkaple: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen zoals o.a. PVC, hout, stof, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €80 oplopend tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals hout, bamboe, aluminium, stof, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Terkaple professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij gemiddeld €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Terkaple zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, lamellenhor, inzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse aspecten: het artikel, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Terkaple in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €160
Lamellen100 x 50 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €220
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Terkaple. In het volgende blokje vind je een overzicht met de meest gekozen merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Deponti, Husol, Weinor, Novoferm & Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Terkaple? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema delen we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website kom je ook in contact met installatiepartners en bedrijven in Bantega, Woudsend en Echtenerbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, motiefjes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Terkaple?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Screens €210 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €820). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €105 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; type systeem, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het gewenste materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Terkaple?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Terkaple. Dan komt er een gediplomeerde vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de professional de producten op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8542

Plaats een reactie