Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tjerkgaast vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Tjerkgaast? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Professionele buitenzonwering als een screen is zeer handig tegen hevige zon. Mogelijk realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn bijzonder veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Tjerkgaast en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-tjerkgaast

Zonnescherm laten plaatsen in Tjerkgaast

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Tjerkgaast door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat de installatie volgens de documentatie aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Tjerkgaast en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Check of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Tjerkgaast

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Tjerkgaast is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele modellen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €450 en €2550. In het stukje hierna bespreken we de beste modellen.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €875 en €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 tot zo’n €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Tjerkgaast is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 t/m €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je behoudt jouw privacy.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven komen uit tussen de €280 en €1225 voor rolluiken bestellen in Tjerkgaast.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de uitstraling van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven komen uit tussen de €650 tot zo’n €1900.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Tjerkgaast: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 en €875. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €57,50 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tjerkgaast: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht kosten van €115 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €57,5 tot +/- €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Tjerkgaast: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, stof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijskaartje van €85 tot zo’n €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals aluminium, stof, hout, pvc, kunststof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Tjerkgaast voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Tjerkgaast zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse opties: het type model, de materiaalkeuze, de afmeting en afwerking plus bediening. In het schema hierna bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tjerkgaast in juni 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €160
Lamellen250 x 150 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Tjerkgaast. In de volgende tabel bekijk je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma en FonQ, Formido, Bol.com, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm & Milano, Copaco, Lumenguard, Sunway, Dickson, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Tjerkgaast? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vergelijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website bekijk je ook installatiepartners en verkopers in Doniaga, Idskenhuizen en Scharsterbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Tjerkgaast?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €200 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een instap-rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €755). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: type systeem, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, dessins en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Tjerkgaast?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Tjerkgaast. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het product goed ophangen. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8522

Plaats een reactie