Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijckel vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Wijckel? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is praktisch om de zon en warmte te weren. Eveneens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse toepassingen. Op dit platform kan je aan de slag met een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Wijckel en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wijckel

Zonnescherm laten plaatsen in Wijckel

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijckel door een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat alles juist bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wijckel en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Wijckel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wijckel wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot €2875. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest moderne toepassingen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Disclaimer: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen schommelen tussen de €925 t/m €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen zo tussen de €475 tot €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Wijckel is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen schommelen tussen de €375 tot zo’n €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen komen uit tussen de €320 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Wijckel.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €600 tot zo’n €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wijckel: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten komen uit tussen de €320 – €850. In deze koopgids delen we veel info over de meest populaire opties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in talloze kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt allerlei types zoals kiepkantelraam, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €57,50 – €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijckel: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en huiselijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €110 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot wel €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Wijckel: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse kleuren en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, hout, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie onkosten van €67,5 tot zo’n €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, hout, aluminium, stof, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Wijckel op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten bij om en nabij de €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wijckel zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hordeur, voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij zo’n €75 en lopen op tot €625.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het soort product, type materiaal, het formaat en de manier van bedienen. Hierna bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wijckel in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1525
Screenstot 4 meter breed€260 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €140
Lamellen250 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €210
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Wijckel. In de tabel hierna vind je een overzicht met de meest bekende merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Novoferm, Toppoint, Bece, Weinor, Roma, Deponti en Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Wijckel? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder delen we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met leveranciers en showrooms in Ypecolsga, Ruigahuizen en Sloten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die aansluit bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, motiefjes en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wijckel?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De normale investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €250 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €835). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleur en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Wijckel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Wijckel. Er komt dan een gediplomeerde monteur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product degelijk monteren. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8563

Plaats een reactie