Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering de Hoef vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in de Hoef? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is geschikt om zonnestralen te weren. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende systemen. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast check je gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in de Hoef en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-de-hoef

Zonnescherm laten plaatsen in de Hoef

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in de Hoef door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit de Hoef en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De vakman levert de screens of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in de Hoef

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering de Hoef werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 – €2600. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste oplossingen.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Belangrijk: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties schommelen tussen de €800 tot zo’n €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen tussen de €425 tot zo’n €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in de Hoef biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen variëren tussen de €375 – €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 tot €1450 voor rolluiken bestellen in de Hoef.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Genieten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €740 tot €1925.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie de Hoef: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €350 en €925. In het boxje hieronder behandelen we de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €55,00 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in de Hoef: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €95 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €57,5 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën de Hoef: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, kunststof, aluminium, PVC, stof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijskaartje van €77,5 tot +/- €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij gemiddeld €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in de Hoef inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten vanaf €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in de Hoef bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: het soort product, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in de Hoef in april 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2125
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€250 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €140
Lamellen180 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in de Hoef. In het schema hierna delen we details over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei en Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint, Bece, Roma & Schlappi, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van De Ronde Venen

Goedkope zonwering kopen in de Hoef? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installateurs en verkooppunten in Bussum, Amstelhoek en Naarden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in de Hoef?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €265 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in de Hoef?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in de Hoef. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het model degelijk bevestigen. Op die manier ben je zeker van goede zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1426

Plaats een reactie