Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Naarden vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Naarden? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is praktisch om je woning koel te houden. Meestal win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Op dit platform geven we een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop check je gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Naarden en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-naarden

Zonnescherm laten plaatsen in Naarden

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Naarden middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Naarden en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De installateur plaatst het zonneschermen of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Test of het netjes is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Naarden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Naarden wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei vormen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest moderne systemen.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 tot €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten variëren tussen de €325 – €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Naarden is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 en €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Ook schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven liggen zo tussen de €340 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Naarden.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze beïnvloeden de ambiance van het pand. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven komen uit tussen de €750 t/m €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Naarden: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties liggen tussen de €360 en €900. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te monteren, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €50,00 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Naarden: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en rustieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijsindicaties van €105 tot +/- €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht tarieven van €50 tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Naarden: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse soorten en materialen als bijv. aluminium, PVC, stof, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht kosten van €85 tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. kunststof, stof, bamboe, pvc, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85 en kunnen oplopen tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Naarden voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Naarden zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €500.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het type model, het materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Naarden in juli 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €150
Lamellen100 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €330
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Naarden. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de populairste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Novoferm, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Roma en Lumenguard, Dickson, Swela, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in regio van Gooise Meren

Goedkope zonwering kopen in Naarden? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Muiden, De Kwakel en Muiderberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, dessins en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Naarden?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €285 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €795). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, designs en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Naarden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Naarden. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de professional het product volgens de documentatie monteren. Op die manier ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met een handslinger is voldoende, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1410, 1411, 1412

Plaats een reactie