Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koekange vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Koekange? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Soms verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse toepassingen. Op deze pagina verstrekken we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens check je gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Koekange en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-koekange

Zonnescherm laten plaatsen in Koekange

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Koekange via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Koekange en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De vakman hangt het uitvalscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Koekange

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Koekange is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse prints en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 – €2575. In het stukje hierna delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €800 tot wel €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen komen uit tussen de €325 tot €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Koekange is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties schommelen tussen de €375 tot €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten liggen zo tussen de €320 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Koekange.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan het karakter van van het pand. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen liggen zo tussen de €710 – €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Koekange: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €330 en €800. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €52,50 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Koekange: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €110 tot wel €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht onkosten van €62,5 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Koekange: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen als bijv. PVC, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijsindicaties van €75 tot zo’n €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals stof, kunststof, pvc, hout, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Koekange op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Koekange zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: inzethor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80 en kunnen oplopen tot €725.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende thema’s: het artikel, de materiaalsoort, het formaat en de bedieningsopties. In het schema hieronder bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Koekange in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2075
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €155
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Koekange. In het volgende schema bieden wij een aanvulling op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis, Gamma & Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Bece, Deponti, Weinor, Husol en Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco, Dickson, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij De Wolden

Goedkope zonwering kopen in Koekange? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en shops in IJhorst, Ruinerwold en de Wijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, vormen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Koekange?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €230 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een instap-rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €760). Alternatieve keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €115 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleur en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Koekange?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Koekange. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner de producten op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service geniet je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7958

Plaats een reactie