Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Wolden vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in De Wolden? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €90,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn tientallen afzonderlijke producten. Op dit portaal geven we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij bekijk je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in De Wolden en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-de-wolden

Zonnescherm laten plaatsen in De Wolden

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in De Wolden middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles degelijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit De Wolden en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in De Wolden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering De Wolden is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot wel €2900. In het stukje hierna bespreken we de meest verkochte modellen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Let op: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen komen uit tussen de €925 tot €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties schommelen tussen de €325 tot wel €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in De Wolden komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €400 en €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijsindicaties komen uit tussen de €280 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in De Wolden.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De tarieven komen uit tussen de €630 t/m €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie De Wolden: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven bedragen tussen de €380 tot €900. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €50,00 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Wolden: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karakteristieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht tarieven van €110 tot zo’n €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een kostenplaatje van €57,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën De Wolden: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld hout, PVC, bamboe, stof, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een tarief van €70 tot +/- €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, hout, pvc, bamboe, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in De Wolden op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten vanaf €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Wolden geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het model, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het volgende schema vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in De Wolden in mei 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2225
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1600
Screenstot 4 meter breed€240 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €165
Lamellen180 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in De Wolden. In het overzicht hierna verstrekken we informatie over de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach en FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece, Husol, Roma & Sunway, Swela, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van De Wolden

Goedkope zonwering kopen in De Wolden? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder vergelijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en shops in Meppel, Borger-Odoorn en Emmen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die perfect past bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, dessins en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in De Wolden?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €255 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €840). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in De Wolden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in De Wolden. Hierbij komt een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm juist installeren. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7924, 7957Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie