Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nutter vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Nutter? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is geschikt tegen hevige zon. Tevens creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende toepassingen. Op dit portaal bieden we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens check je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Nutter en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-nutter

Zonnescherm laten plaatsen in Nutter

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nutter via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nutter en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur installeert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Nutter

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Nutter is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in talloze designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €425 en €2750. In de koopgids hierna bespreken we de meest geziene producten.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen schommelen tussen de €875 en €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 t/m €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Nutter is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten schommelen tussen de €250 t/m €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €290 en €1500 voor rolluiken bestellen in Nutter.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het comfort van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven schommelen tussen de €630 – €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nutter: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €370 – €925. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €47,50 tot €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nutter: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan kosten van €95 tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan kosten van €55 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nutter: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel modellen en materialen als onder andere kunststof, bamboe, stof, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijsindicaties van €85 oplopend tot €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, stof, pvc, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nutter op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij zo’n €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nutter zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het type model, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nutter in juni 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€845 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €170
Lamellen200 x 180 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €310
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nutter. Hierna tref je uitleg over de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma en Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Ook interessant: Roma, Deponti, Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm en Swela, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Nutter? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vind je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en verkopers in Lattrop-Breklenkamp, Notter en Agelo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, designs en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nutter?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De normale prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €255 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €750). Budget opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale kosten hangen af van: het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, prints en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Nutter?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Nutter. In dat geval komt in lokale installateur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm op de juiste wijze vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7638

Plaats een reactie