Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lattrop-Breklenkamp vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Lattrop-Breklenkamp? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende producten. Via deze website bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Lattrop-Breklenkamp (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-lattrop-breklenkamp

Zonnescherm laten plaatsen in Lattrop-Breklenkamp

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lattrop-Breklenkamp door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lattrop-Breklenkamp en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De montage-specialist levert het uitvalscherm of de plissés zoals gewenst. Loop na of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Lattrop-Breklenkamp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Lattrop-Breklenkamp is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 t/m €2525. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €925 en €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten bedragen tussen de €325 – €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Lattrop-Breklenkamp is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen schommelen tussen de €275 tot zo’n €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten schommelen tussen de €290 en €1425 voor rolluiken bestellen in Lattrop-Breklenkamp.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €670 – €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Lattrop-Breklenkamp: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten schommelen tussen de €320 tot €975. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in honderden kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse varianten zoals transparante, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €50,00 tot €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lattrop-Breklenkamp: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €110 tot wel €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan tarieven van €55 oplopend tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lattrop-Breklenkamp: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, hout, bamboe, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een prijskaartje van €75 tot wel €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals kunststof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lattrop-Breklenkamp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Lattrop-Breklenkamp zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: het type product, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In de volgende tabel verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lattrop-Breklenkamp in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1300
Screenstot 4 meter breed€290 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €140
Lamellen200 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Lattrop-Breklenkamp. In het schema hieronder vergelijk je een aanvulling op de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach & Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Bece, Husol, Novoferm, Toppoint, Deponti & Schlappi, Copaco, Swela, Milano, Lumenguard, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Lattrop-Breklenkamp? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna verstrekken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Bornerbroek, Agelo en Ootmarsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Lattrop-Breklenkamp?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde kosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €625. Zonnescreens €210 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €845). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Lattrop-Breklenkamp?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Lattrop-Breklenkamp. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de expert het model volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7635

Plaats een reactie