Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beuningen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Beuningen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt erg goed om zonnestralen te weren. Daarnaast win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende producten. Via onze site delen we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast bieden we de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Beuningen en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-beuningen

Zonnescherm laten plaatsen in Beuningen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Beuningen via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest comfortabele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Beuningen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De professional levert het uitvalscherm of de lamellen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Beuningen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Beuningen is praktisch om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot wel €2800. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de beste systemen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Disclaimer: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen zo tussen de €925 – €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €450 – €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Beuningen is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen schommelen tussen de €350 tot wel €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten liggen tussen de €310 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Beuningen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven bedragen tussen de €620 tot zo’n €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Beuningen: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €380 en €975. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire opties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in veel designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €62,50 tot €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beuningen: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een knusse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €95 tot +/- €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijskaartje van €52,5 tot wel €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Beuningen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen zoals stof, aluminium, hout, kunststof, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan prijzen van €85 oplopend tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals aluminium, pvc, bamboe, hout, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Beuningen op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij gemiddeld €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Beuningen geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal opties: het type product, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Beuningen in juni 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2300
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1500
Screenstot 4 meter breed€255 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Beuningen. In het schema hieronder bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, IKEA en Formido, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Overige merken: Toppoint, Roma, Bece, Deponti, Husol, Novoferm en Milano, Sunway, Schlappi, Copaco, Swela, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Losser

Goedkope zonwering kopen in Beuningen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna vind je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en shops in Glane, Denekamp en Overdinkel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Beuningen?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €210 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een standaard rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €765). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, het formaat, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Beuningen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Beuningen. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het systeem op de juiste manier bevestigen. Met deze klusservice geniet je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6640, 7588

Plaats een reactie