Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Doetinchem vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Doetinchem? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Doetinchem en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-doetinchem

Zonnescherm laten plaatsen in Doetinchem

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Doetinchem door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles juist geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Doetinchem en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De montage-specialist hangt het zonneschermen of gordijnen op de gewenste manier. Toets of alles juist is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Doetinchem

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Doetinchem wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 tot zo’n €2625. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest praktische oplossingen.

Waar kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen liggen tussen de €900 – €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten bedragen tussen de €400 – €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Doetinchem is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De kosten liggen tussen de €375 – €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €300 – €1350 voor rolluiken bestellen in Doetinchem.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten variëren tussen de €620 – €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Doetinchem: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €380 en €950. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te plaatsen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €65,00 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Doetinchem: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een exclusieve en karaktervolle ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €90 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot wel €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Doetinchem: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel soorten en materialen als aluminium, PVC, hout, bamboe, stof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een prijs van €70 tot +/- €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, kunststof, hout, pvc, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Doetinchem direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Doetinchem geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €675.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: de productcategorie, type materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In de volgende tabel vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Doetinchem in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €145
Lamellen200 x 180 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Doetinchem. In het schema hieronder verstrekken we uitleg over de beste verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma & Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Deponti, Roma, Toppoint, Bece, Husol, Weinor en Dickson, Copaco, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Doetinchem

Goedkope zonwering kopen in Doetinchem? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vind je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook installateurs en showrooms in Oude IJsselstreek, Doesburg en Brummen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest bestelde zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Doetinchem?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €290 op basis van 1 raam. Kies je voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een normaal rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €790). Budget soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €130 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Doetinchem?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Doetinchem. Er komt dan een gespecialiseerde monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Zo geniet je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie