Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gaanderen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Gaanderen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is geschikt om zonnestralen te weren. Tevens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bieden we een indicatie van de kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Gaanderen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-gaanderen

Zonnescherm laten plaatsen in Gaanderen

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gaanderen via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gaanderen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De vakman installeert de screens of de plissés zoals besproken. Test of alles juist is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Gaanderen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Gaanderen is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 en €2650. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest handige oplossingen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €825 t/m €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 en €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Gaanderen is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijzen schommelen tussen de €200 tot wel €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Gaanderen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het gebouw. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven schommelen tussen de €730 tot €1675.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Gaanderen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen bedragen tussen de €310 tot €875. Bijgaand geven we een toelichting op de meest populaire opties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 tot €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gaanderen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en authentieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €95 tot wel €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €65 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Gaanderen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit tientallen systemen en materialen als bijvoorbeeld PVC, stof, kunststof, aluminium, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €75 tot zo’n €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Ideaal voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €50 en kunnen oplopen tot €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Gaanderen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €430 en kunnen oplopen tot €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Gaanderen zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het model, het materiaal, de maximale breedte en de bediening. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gaanderen in juni 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €145
Lamellen250 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Gaanderen. In het overzicht hierna verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA en Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Toppoint, Weinor, Roma, Bece, Deponti, Novoferm en Lumenguard, Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Doetinchem

Goedkope zonwering kopen in Gaanderen? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Hoog-Keppel, Zelhem en Laag-Keppel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, vormen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Gaanderen?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €230 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €805). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Gaanderen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Gaanderen. In dat geval komt in ervaren vakman die ieder raam opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het model juist monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7010, 7011

Plaats een reactie