Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hem vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hem? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is praktisch om je woning koel te houden. Vaak behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en adressen van erkende zonwering specialisten in Hem en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-hem

Zonnescherm laten plaatsen in Hem

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Hem door een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm goed vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten uit de buurt. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het systeem. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hem en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het terrasscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Hem

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hem werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 – €2600. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire oplossingen.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €875 t/m €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten variëren tussen de €450 t/m €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Hem is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 t/m €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Hem.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van het pand. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven schommelen tussen de €620 – €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hem: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €360 en €850. In de box hieronder bespreken we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei types zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €50,00 tot €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hem: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €115 tot zo’n €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan onkosten van €50 tot wel €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Hem: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, aluminium, kunststof, stof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijsindicaties van €70 tot wel €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. kunststof, hout, aluminium, bamboe, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hem vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hem geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, hordeur, rolhor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei factoren: het soort systeem, materiaaltypes, de maximale breedte en de bediening. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hem in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1450
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €150
Lamellen200 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hem. In het schema hieronder bieden wij een overzicht met de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm, Husol, Roma en Dickson, Milano, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Drechterland

Goedkope zonwering kopen in Hem? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bieden wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook monteurs en bedrijven in Krommenie, Wijdenes en Assendelft.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest gekozen zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, soorten materialen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hem?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige prijsindicaties vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €240 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een standaard rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €760). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hem?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Hem. Dan komt er een ervaren vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de producten vakkundig ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1607

Plaats een reactie