Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Krommenie vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Krommenie? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is geschikt om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Krommenie (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-krommenie

Zonnescherm laten plaatsen in Krommenie

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Krommenie via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Krommenie en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals overeengekomen. Toets of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Krommenie

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Krommenie is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere opties zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €500 – €2625. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de beste oplossingen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €850 tot zo’n €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten liggen zo tussen de €475 tot €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Krommenie is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten komen uit tussen de €375 tot wel €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Advies over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €280 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Krommenie.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties schommelen tussen de €730 – €1800.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Krommenie: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €380 – €825. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in honderden prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden allerlei soorten zoals kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €65,00 tot €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Krommenie: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €100 tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een tarief van €62,5 tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Krommenie: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als PVC, aluminium, stof, hout, kunststof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie kosten van €70 tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals kunststof, hout, aluminium, pvc, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Krommenie voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij circa €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Krommenie zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei onderdelen: het type systeem, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Krommenie in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2350
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €160
Lamellen200 x 200 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Krommenie. In het volgende blokje delen we details over de populairste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis & Formido, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Novoferm, Roma, Husol, Deponti, Bece, Toppoint & Swela, Sunway, Milano, Copaco, Schlappi, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Zaanstad

Goedkope zonwering kopen in Krommenie? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bespreken we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en verkopers in Zaandijk, Assendelft en Jisp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, modellen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Krommenie?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €240 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €780). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €125 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, prints en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Krommenie?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Krommenie. Er komt dan een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten goed monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1560, 1561, 1562

Plaats een reactie