Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Assendelft vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Assendelft? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn gigantisch veel diverse combinaties. Via deze website vind je een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop delen we de huidige tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Assendelft en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-assendelft

Zonnescherm laten plaatsen in Assendelft

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Assendelft via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel specialisten uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Assendelft en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De vakman installeert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Assendelft

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Assendelft wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 en €2700. In de koopgids hierna bespreken we de meest gekozen toepassingen.

Effecten van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen schommelen tussen de €925 tot zo’n €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven schommelen tussen de €375 – €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Assendelft is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen schommelen tussen de €275 en €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten variëren tussen de €270 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Assendelft.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen liggen zo tussen de €640 tot €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Assendelft: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €310 – €850. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden allerlei types zoals transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €65,00 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Assendelft: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een prijs van €115 tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op prijzen van €60 oplopend tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Assendelft: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. PVC, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijsindicaties van €72,5 tot €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals bamboe, kunststof, stof, hout, pvc. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij zo’n €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Assendelft direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij zo’n €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Assendelft zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Te monteren op: vast raam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn afhankelijk van diverse thema’s: het soort systeem, materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Assendelft in maart 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2300
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €165
Lamellen250 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Assendelft. In de tabel hieronder bekijk je details over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach & Bol.com, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Husol, Roma, Novoferm, Weinor, Toppoint, Bece en Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Zaanstad

Goedkope zonwering kopen in Assendelft? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vind je ook montagebedrijven en showrooms in Jisp, Venhuizen en Westzaan.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de beste soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Assendelft?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard tarieven tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €230 per raam. Bij een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een basis rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €840). Overige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €135 per raampartij). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, kleuren en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Assendelft?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Assendelft. In dat geval komt in deskundige expert die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het zonnescherm juist aanbrengen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1566, 1567

Plaats een reactie