Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterblokker vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Oosterblokker? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest effectief om je woning koel te houden. Daarbij geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan enorm veel diverse producten. Op dit platform check je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast delen we een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Oosterblokker en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oosterblokker

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterblokker

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterblokker via een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oosterblokker en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De vakman installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Test of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oosterblokker

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oosterblokker is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en maten. De kosten variëren tussen de €375 – €2800. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne toepassingen.

Laten monteren van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €850 tot wel €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 en €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Oosterblokker is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten variëren tussen de €300 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Oosterblokker.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen variëren tussen de €660 tot zo’n €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oosterblokker: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten bedragen tussen de €320 tot €925. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende varianten zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €47,50 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterblokker: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €115 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een tarief van €65 tot +/- €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Oosterblokker: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Leveranciers bieden gigantisch veel vormen en materialen als aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met tarieven van €85 oplopend tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterblokker in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €470 en kunnen oplopen tot €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oosterblokker zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het soort systeem, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oosterblokker in maart 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2125
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1350
Screenstot 4 meter breed€290 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €150
Lamellen100 x 50 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €280
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oosterblokker. Hieronder tref je uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma en Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Zie ook: Bece, Roma, Novoferm, Husol, Weinor, Deponti en Milano, Schlappi, Lumenguard, Swela, Sunway, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Drechterland

Goedkope zonwering kopen in Oosterblokker? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna bieden wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en shops in Hauwert, Schellinkhout en Wervershoof.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in meerdere kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oosterblokker?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €290 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een basis rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €795). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Oosterblokker?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Oosterblokker. Er komt dan een lokale installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur het model goed aanbrengen. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1696

Plaats een reactie