Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schellinkhout vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Schellinkhout? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Vaak realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze vind je een kostenindicatie en een tabel met erkende zonwering specialisten in Schellinkhout en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-schellinkhout

Zonnescherm laten plaatsen in Schellinkhout

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schellinkhout via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het product degelijk bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Schellinkhout en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De professional hangt het terrasscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Toets of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Schellinkhout

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schellinkhout is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2725. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest moderne systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven liggen tussen de €825 t/m €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €300 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Schellinkhout is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De onkosten komen uit tussen de €250 – €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €270 en €1475 voor rolluiken bestellen in Schellinkhout.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de uitstraling van gebouwen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten bedragen tussen de €750 t/m €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Schellinkhout: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €360 – €825. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €47,50 – €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schellinkhout: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €100 oplopend tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een prijs van €65 oplopend tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Schellinkhout: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel vormen en materialen zoals bijv. stof, PVC, kunststof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijskaartje van €77,5 tot zo’n €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals hout, pvc, stof, kunststof, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Schellinkhout in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten starten bij gemiddeld €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Schellinkhout geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: het soort product, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hierna delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schellinkhout in juli 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €140
Lamellen250 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €340
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schellinkhout. In de volgende tabel bespreken we een overzicht met de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Praxis, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Deponti, Weinor, Bece, Husol, Novoferm, Toppoint & Milano, Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Drechterland

Goedkope zonwering kopen in Schellinkhout? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Wervershoof, Heerhugowaard en Blokker.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schellinkhout?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De actuele kosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €255 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €760). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Schellinkhout?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Schellinkhout. Hierbij komt een capabele installateur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Op die manier ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1697

Plaats een reactie