Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blokker vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Blokker? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt erg goed tegen hevige zon. Meestal behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan enorm veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze vind je de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Blokker (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-blokker

Zonnescherm laten plaatsen in Blokker

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Blokker door een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de gemeente. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Blokker en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën op de gewenste manier. Loop na of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Blokker

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Blokker is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €400 t/m €2575. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Advies: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven schommelen tussen de €900 tot €2200.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €400 t/m €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Blokker is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €250 t/m €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten schommelen tussen de €340 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Blokker.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven komen uit tussen de €720 tot wel €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Blokker: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 – €900. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €47,50 – €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blokker: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €95 tot wel €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan tarieven van €55 tot zo’n €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Blokker: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse kleuren en materialen als hout, aluminium, PVC, bamboe, stof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €77,5 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, pvc, hout, aluminium, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten vanaf €60 en kunnen oplopen tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Blokker voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten vanaf €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Blokker bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, inzethor, hordeur, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende factoren: het soort systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en afwerking plus bediening. Hierna delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Blokker in april 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2225
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €160
Lamellen200 x 180 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €350
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Blokker. In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Novoferm, Deponti & Swela, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hoorn

Goedkope zonwering kopen in Blokker? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook fabrikanten en shops in Zwaag, Oosterblokker en Hauwert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in diverse kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Blokker?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €205 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een instap-rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €840). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €125 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, designs en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Blokker?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Blokker. Hierbij komt er een lokale vakman die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het product fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1695

Plaats een reactie