Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerhugowaard vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Heerhugowaard? Zonwering is er voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse oplossing. Via onze site vind je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Heerhugowaard en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-heerhugowaard

Zonnescherm laten plaatsen in Heerhugowaard

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerhugowaard via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Heerhugowaard en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Heerhugowaard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Heerhugowaard wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2825. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest moderne modellen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Disclaimer: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten schommelen tussen de €425 tot zo’n €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Heerhugowaard is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 tot wel €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €250 – €1425 voor rolluiken bestellen in Heerhugowaard.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen schommelen tussen de €750 tot €1850.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Heerhugowaard: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 – €800. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €60,00 en €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heerhugowaard: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een speelse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €110 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €52,5 oplopend tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Heerhugowaard: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. bamboe, PVC, stof, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €85 tot zo’n €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van bamboe, stof, pvc, kunststof, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Heerhugowaard op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij gemiddeld €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Heerhugowaard zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het type systeem, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heerhugowaard in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1500
Screenstot 4 meter breed€245 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €160
Lamellen180 x 180 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Heerhugowaard. In het volgende blokje vergelijk je informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, IKEA, Gamma & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Deponti, Husol, Weinor, Toppoint en Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Dijk en Waard

Goedkope zonwering kopen in Heerhugowaard? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en bedrijven in Blokker, Hensbroek en Oosterblokker.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het soort raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in een groot aantal kleuren, dessins en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Heerhugowaard?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €210 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €795). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Heerhugowaard?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Heerhugowaard. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het product op de juiste manier aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842

Plaats een reactie