Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westwoud vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Westwoud? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Ook realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende soorten. Op dit platform bieden we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast vind je een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Westwoud en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-westwoud

Zonnescherm laten plaatsen in Westwoud

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Westwoud via een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het geheel juist gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel vakspecialisten uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Westwoud en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De installateur plaatst de screens of de shutters zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Westwoud

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Westwoud is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse systemen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 t/m €2550. In het stukje hierna delen we veel info over de meest praktische systemen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Belangrijk: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 tot wel €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Westwoud is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €400 tot €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen liggen zo tussen de €330 – €1350 voor rolluiken bestellen in Westwoud.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het gebouw. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €740 – €1800.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Westwoud: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €300 tot €825. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €45,00 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westwoud: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een prijs van €115 tot +/- €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €50 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Westwoud: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel modellen en materialen als stof, PVC, hout, kunststof, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijskaartje van €67,5 oplopend tot €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, pvc, bamboe, stof, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westwoud professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Westwoud bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal thema’s: het soort model, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Westwoud in april 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€810 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €140
Lamellen200 x 250 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Westwoud. In het volgende schema vind je uitleg over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Weinor, Novoferm, Bece, Toppoint & Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Drechterland

Goedkope zonwering kopen in Westwoud? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Grootebroek, Andijk en Hoogkarspel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We beschrijven nu de meest bestelde soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw pand hangt af van de raamgrootte, de ligging van je huis, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in velerlei kleuren, motiefjes en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Westwoud?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Screens €215 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een instap-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €825). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Westwoud?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Westwoud. In dat geval komt in lokale installateur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de expert het model volgens de documentatie ophangen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1617

Plaats een reactie