Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Andijk vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Andijk? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan immens veel diverse systemen. Op dit platform delen we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Andijk en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-andijk

Zonnescherm laten plaatsen in Andijk

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Andijk via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en leukste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Andijk en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De specialist installeert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Andijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Andijk is zeer handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2950. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende oplossingen.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Disclaimer: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties variëren tussen de €875 tot zo’n €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €425 tot wel €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Andijk is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €400 tot €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven bedragen tussen de €250 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Andijk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven komen uit tussen de €650 t/m €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Andijk: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 tot €800. In het boxje hieronder behandelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 en €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Andijk: voor iedereen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €115 tot wel €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijsindicaties van €65 tot €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Andijk: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen als bijv. hout, aluminium, kunststof, stof, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een prijskaartje van €70 tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, stof, pvc, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Andijk professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij om en nabij de €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Andijk zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: het type model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de tabel hieronder vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Andijk in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1500
Screenstot 4 meter breed€260 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €145
Lamellen100 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €340
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Andijk. In het schema hierna vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, IKEA & Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Ook interessant: Novoferm, Roma, Deponti, Toppoint, Bece, Weinor en Sunway, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Andijk? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook montagepartners en shops in Hoogkarspel, Oudendijk en Lutjebroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, stoffen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Andijk?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €750. Screens €290 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Andijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Andijk. Dan komt er een capabele monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de zonwering fatsoenlijk bevestigen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1619

Plaats een reactie