Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grootebroek vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Grootebroek? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Eveneens creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende combinaties. Op dit portaal delen we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Grootebroek (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-grootebroek

Zonnescherm laten plaatsen in Grootebroek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Grootebroek via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Grootebroek en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De monteur hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Grootebroek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Grootebroek wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 t/m €2900. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire modellen.

Bestellen van knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Advies: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties bedragen tussen de €850 – €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven variëren tussen de €425 tot wel €1275.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Grootebroek is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €275 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €360 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Grootebroek.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen bedragen tussen de €690 tot wel €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Grootebroek: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten komen uit tussen de €390 – €800. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €45,00 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Grootebroek: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €95 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op tarieven van €60 tot €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Grootebroek: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, kunststof, aluminium, stof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een tarief van €65 tot +/- €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Grootebroek in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Grootebroek zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, vast raam, schuifraam, draairaam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het type systeem, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Grootebroek in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2375
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1475
Screens1 – 3 meter breed€270 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €175
Lamellen200 x 200 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €320
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Grootebroek. In het volgende blokje vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach & FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Toppoint & Copaco, Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Stede Broec

Goedkope zonwering kopen in Grootebroek? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Wijdenes, Hoogkarspel en Oosterleek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest gekozen zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw pand hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, stoffen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Grootebroek?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €270 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €750). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Grootebroek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Grootebroek. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het systeem goed monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1613, 1614

Plaats een reactie