Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dronten vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Dronten? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Vaak geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse soorten. Op dit platform bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij vind je een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Dronten (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-dronten

Zonnescherm laten plaatsen in Dronten

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Dronten middels een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Dronten en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De vakman hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Dronten

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Dronten wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel varianten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 tot wel €2650. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest populaire modellen.

Kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen bedragen tussen de €875 tot wel €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 tot wel €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Dronten is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten liggen zo tussen de €325 t/m €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten liggen tussen de €300 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Dronten.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €750 tot zo’n €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Dronten: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 en €925. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse modellen zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €55,00 tot €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dronten: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot wel €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijsindicaties van €47,5 tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Dronten: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €80 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, pvc, stof, aluminium, bamboe. Geschikt voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Dronten direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Dronten zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €77,5 en kunnen oplopen tot €650.

 • Te monteren op: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse zaken: het model, materiaalgebruik, het formaat en de bediening. In het overzicht hierna vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dronten in april 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €165
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €350
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Flevoland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dronten. In het overzicht hierna tref je informatie over de meest bekende merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Overige merken: Novoferm, Roma, Bece, Husol, Toppoint, Weinor en Lumenguard, Swela, Milano, Dickson, Sunway, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Dronten

Goedkope zonwering kopen in Dronten? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hierna vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Kampen, Heerde en Epe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, vormen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Dronten?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €230 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €835). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Dronten?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Dronten. In dat geval komt in lokale montagepartner die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional het systeem degelijk monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger werkt prima, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8250, 8251, 8252, 8253, 8254Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie