Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veessen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Veessen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan tientallen afzonderlijke combinaties. Op dit platform doorzoek je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze geven we een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Veessen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-veessen

Zonnescherm laten plaatsen in Veessen

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Veessen via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Veessen en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De monteur plaatst het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Veessen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Veessen wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende dessins en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot €2675. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest bekende systemen.

Waarom kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten variëren tussen de €800 tot zo’n €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €450 tot wel €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Zeer windbestendig.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Veessen is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten variëren tussen de €350 tot €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie en voordelen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen schommelen tussen de €370 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Veessen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van gebouwen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €730 tot zo’n €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Veessen: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €320 en €850. Bijgaand geven we een toelichting op de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €45,00 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veessen: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Aanbod in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €105 oplopend tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €47,5 tot wel €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Veessen: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel soorten en materialen als o.a. bamboe, aluminium, PVC, hout, kunststof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan tarieven van €82,5 tot wel €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, pvc, kunststof, bamboe, stof. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Veessen voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij om en nabij de €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Veessen bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van diverse keuzes: het artikel, type materiaal, de afmetingen en het soort bediening. In het volgende schema vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Veessen in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2275
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €150
Lamellen180 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Veessen. In de onderstaande tabel vergelijk je informatie over de beste verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis & FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Roma, Toppoint, Bece, Weinor, Deponti, Husol & Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Heerde

Goedkope zonwering kopen in Veessen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tonen wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook montagepartners en bedrijven in Vaassen, Welsum en Wapenveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in veel kleuren, stoffen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Veessen?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard prijsindicaties bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €220 per raampartij. In het geval van een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Budget opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Veessen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Veessen. Er komt dan een deskundige expert die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model goed monteren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8194

Plaats een reactie