Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Puiflijk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Puiflijk? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn gigantisch veel diverse systemen. Op deze pagina verstrekken we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Puiflijk en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-puiflijk

Zonnescherm laten plaatsen in Puiflijk

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Puiflijk middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Puiflijk en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Puiflijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Puiflijk is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot wel €2875. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest handige types.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen schommelen tussen de €875 tot wel €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen variëren tussen de €425 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Puiflijk is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen bedragen tussen de €275 – €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven liggen tussen de €350 – €1425 voor rolluiken bestellen in Puiflijk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op het karakter van van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €680 tot zo’n €1850.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Puiflijk: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 tot €900. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, verduisterende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €45,00 – €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Puiflijk: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met onkosten van €95 tot wel €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €55 tot +/- €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Puiflijk: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals bijv. hout, kunststof, PVC, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een prijskaartje van €72,5 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, bamboe, stof, kunststof, hout. Handig voor grote ramen en matchen goed met een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Puiflijk op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Puiflijk geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij €70 en lopen op tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei keuzes: het model, het soort materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Puiflijk in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €140
Lamellen200 x 250 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €310
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Puiflijk. In het overzicht hierna tref je een overzicht met de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach & FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Roma & Swela, Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Druten

Goedkope zonwering kopen in Puiflijk? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook monteurs en showrooms in Winssen, Boven-Leeuwen en Deest.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, prints en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Puiflijk?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde tarieven helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €750). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 per raampartij). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Puiflijk?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Puiflijk. In die situaties komt een lokale professional die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering fatsoenlijk monteren. Op die manier geniet je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6655

Plaats een reactie