Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Druten vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Druten? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. Meestal biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan afzonderlijke producten. Op deze pagina vind je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij vind je de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Druten en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-druten

Zonnescherm laten plaatsen in Druten

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Druten middels een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest nieuwe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Druten en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Check of het volgens de handleiding is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Druten

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Druten is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in talloze materialen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 t/m €2575. In het volgende gedeelte bespreken we de meest bekende toepassingen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 t/m €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Druten is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 t/m €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen variëren tussen de €270 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Druten.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen liggen zo tussen de €720 en €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Druten: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven schommelen tussen de €320 tot €950. In deze koopgids delen we veel info over de meest populaire types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in diverse dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €50,00 – €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Druten: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te koop in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een kostenplaatje van €105 tot zo’n €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan onkosten van €62,5 tot +/- €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Druten: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen zoals bijv. aluminium, stof, bamboe, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijskaartje van €65 oplopend tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, pvc, stof, hout. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij circa €55 en kunnen oplopen tot €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Druten op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen starten bij gemiddeld €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Druten zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij zo’n €67,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei thema’s: het type model, type materiaal, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Druten in april 2024.

Type zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2275
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1575
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €145
Lamellen100 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Druten. In het volgende schema verstrekken we informatie over de grootste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, IKEA & Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Bece, Husol, Roma, Deponti, Weinor & Lumenguard, Copaco, Schlappi, Sunway, Dickson, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Druten

Goedkope zonwering kopen in Druten? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook monteurs en verkooppunten in West Maas en Waal, Wijchen en Gennep.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, prints en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Druten?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €225 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Druten?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Druten. In die situaties komt een lokale vakman die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het product fatsoenlijk bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van goede zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6650, 6651, 6652Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie