Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loo Gld vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Loo Gld? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €85,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse modellen. Op deze pagina bieden we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Loo Gld en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-loo-gld

Zonnescherm laten plaatsen in Loo Gld

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Loo Gld via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Loo Gld en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De monteur plaatst het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Loop na of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Loo Gld

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Loo Gld werkt het beste om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot zo’n €2950. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest populaire oplossingen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €850 – €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen tussen de €375 tot zo’n €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Loo Gld komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijzen variëren tussen de €275 tot wel €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 en €1350 voor rolluiken bestellen in Loo Gld.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten bedragen tussen de €670 en €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Loo Gld: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €380 tot €925. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, waterafstotende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €47,50 – €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loo Gld: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te koop in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een tarief van €90 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met tarieven van €65 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Loo Gld: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen als aluminium, bamboe, PVC, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan kosten van €80 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, hout, kunststof, aluminium, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €75 en lopen op tot €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Loo Gld met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen starten vanaf €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Loo Gld geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten vanaf €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse zaken: het type systeem, het materiaal, het formaat en het soort bediening. Hierna vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Loo Gld in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €165
Lamellen150 x 100 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Loo Gld. In het schema hieronder vind je een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Andere merken: Roma, Weinor, Toppoint, Deponti, Novoferm, Bece & Sunway, Swela, Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Duiven

Goedkope zonwering kopen in Loo Gld? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tref je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Lobith, Didam en Tolkamer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van het type raam, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, modellen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Loo Gld?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde kosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €290 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €820). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Loo Gld?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Loo Gld. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de professional het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6921, 6924

Plaats een reactie