Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Didam vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Didam? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Tevens biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook bekijk je de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Didam (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-didam

Zonnescherm laten plaatsen in Didam

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Didam door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product goed aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Didam en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals afgesproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Didam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Didam wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel modellen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in talloze materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €225 tot wel €2700. In onderstaande alinea beoordelen we de meest geziene modellen.

Praktische knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het systeem kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven variëren tussen de €850 tot wel €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen komen uit tussen de €375 – €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Didam is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijzen liggen zo tussen de €325 – €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €250 – €1275 voor rolluiken bestellen in Didam.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het gebouw. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €720 tot wel €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Didam: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €320 tot €825. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €62,50 tot €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Didam: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €105 tot wel €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan onkosten van €60 tot +/- €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Didam: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen als bijvoorbeeld aluminium, bamboe, kunststof, hout, stof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op tarieven van €70 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, hout, pvc, bamboe, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €75 en kunnen oplopen tot €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Didam voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Didam zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van een aantal thema’s: het soort systeem, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Didam in juni 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1375
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €170
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €370
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Didam. In het overzicht hierna vind je details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma en Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Overige merken: Husol, Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma, Bece & Swela, Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Montferland

Goedkope zonwering kopen in Didam? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Tolkamer, Dieren en Groessen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de beste zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, stoffen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Didam?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €245 per raampartij. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €800). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, dessins en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Didam?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Didam. Er komt dan een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model degelijk ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6940, 6941, 6942

Plaats een reactie