Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maria Hoop vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Maria Hoop? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Maria Hoop en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-maria-hoop

Zonnescherm laten plaatsen in Maria Hoop

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Maria Hoop middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Maria Hoop en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De installateur installeert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Maria Hoop

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Maria Hoop is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en maten. De kosten variëren tussen de €450 tot wel €2750. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste producten.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten komen uit tussen de €850 en €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Maria Hoop is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 tot zo’n €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten liggen tussen de €350 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Maria Hoop.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van het huis. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen bedragen tussen de €730 tot €1700.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Maria Hoop: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Soms brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €370 en €825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk op te hangen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €52,50 en €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maria Hoop: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een knusse en karakteristieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €110 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht onkosten van €47,5 tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Maria Hoop: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, hout, bamboe, PVC, stof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een prijs van €65 oplopend tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, stof, hout, aluminium, pvc. Ideaal voor brede / grote ramen en passen perfect bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Maria Hoop professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij circa €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maria Hoop geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €67,5 en lopen op tot €675.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van diverse zaken: het model, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Maria Hoop in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2175
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1350
Screenstot 400 cm breed€290 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €160
Lamellen100 x 250 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Maria Hoop. In de volgende tabel bieden wij informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA & FonQ, Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Husol, Bece, Weinor, Toppoint, Roma en Dickson, Swela, Schlappi, Lumenguard, Milano, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Echt-Susteren

Goedkope zonwering kopen in Maria Hoop? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en showrooms in Beegden, Stevensweert en Echt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning hangt af van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, prints en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Maria Hoop?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €625. Zonnescreens €225 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €785). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. type systeem, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Maria Hoop?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Maria Hoop. Hierbij komt een ervaren installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur de producten degelijk vastzetten. Dankzij deze service geniet je van correct werkende zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6105

Plaats een reactie